• Aanbieding!
ENT Frezen Set 30-delig 8mm in Display

ENT Frezen Set 30-delig 8mm in Display

ENT Frezen Set 30-delig 8mm in Display. Lemon Line. Schacht Diameter=8mm

Niet op voorraad
€ 265,25
Inclusief belasting
 

Ent logo Craftsupplies

 

ENT Frezen Set met 30 Frezen.

  • Schachtmaat: 8mm
  • Geleverd in een unieke presentatie box.
  • Fezen zijn uitgevoerd volgens de nieuwe Europese wettelijke norm.

 

Inhoud set:

  1. HM groeffrees 5mm
  2. HM groeffrees 8mm
  3. HM groeffrees 10mm
  4. HM groeffrees 12mm
  5. HM groeffrees 16mm
  6. HM groeffrees 20mm
  7. HM Kantenfrees met lager Ø 9.5x12.7
  8. HM Kantenfrees met lager Ø 12.7x25.4
  9. HM afrondfrees met lager R3
  10. HM afrondfrees met lager R5
  11. HM afrondfrees met lager R6.5
  12. HM Holprofielfrees R4
  13. HM Holprofielfrees R6
  14. HM zwaluwstaartfrees 14°
  15. HM V-groeffrees 60º
  16. HM V-groeffrees 90º
  17. HM halfhol profielfrees met lager R3
  18. HM halfhol profielfrees met lager R5
  19. HM halfhol profielfrees met lager R6.35
  20. HM lijstfrees met lager R4
  21. HM fasefrees met lager 15º
  22. HM fasefrees met lager 45º
  23. HM halfrond groeffrees R3
  24. HM kogelfrees Ø12.7mm
  25. HM kanten- en fasefrees 30º
  26. HM S-profielfrees R2
  27. HM kwartrondfrees R4
  28. HM klassieke profielgroeffrees R2
  29. HM kopieerfrees Ø8x19mm
  30. HM schijffrees met lager 5mm

 

 

Alle frezen zijn conform de Europese veiligheidsvoorschriften 847-1 en 847-2. Dit zijn de vroegere en uitgebreidere BG-Form regels (veiligheid), ENT staat voor  European Norm Tools.

Alle frezen zijn belegd met een hoogwaardig hardmetaal. Door de fijne korrels ontstaat een zeer gladde snijkant. Dit is vooral van belang voor de absolute nauwkeurigheid van het profiel en vooral de scherpte van de frees. Het uitbreken van kleine deeltjes maakt het hardmetaal zeer snel bot.
Door de fijne hardmetaal structuur worden ook bij het gebruik geen grotere deeltjes uit het hardmetaal uitgebroken. Dit staat dan weer garant voor een zeer lange levensduur.

De hardheid van het hardmetaal is aangepast aan de functie van de frees. Groeffrezen hebben een harder hardmetaal dan profielfrezen omdat het bij profielfrezen veel meer op de gladheid en zuiverheid van het profiel aankomt.

Door het gebruik van dikke hardmetalen platen kunnen de frezen ook enige malen nageslepen worden. ENT gebruikt geen vet als bescherming op de snede van de frees. Hiermee worden vaak het verkeerde slijpbeeld en de gevaarlijke hoog uitstekende kanten verborgen. ENT heeft niets te verbergen. In tegendeel: door het heldere dekseltje is  altijd een blik op de inhoud tot in de kleinste details mogelijk.

Het staal dat als grondmateriaal gebruikt wordt is een legering uit chroommolybdeen staal. Dit is het beste wat er te koop is en wat men voor deze doeleinden kan gebruiken. Daarom: alleen het beste is goed genoeg.

Een lange kolf garandeert dat men een optimale opspandiepte in de machine kan gebruiken (veiligheid). Op de kolf is de minimum opspandiepte aangegeven door een symbool. Dit in de kolf gelaserde symbool garandeert een veilige opspandiepte in één oogopslag.

Alle freeslichamen zijn met PTEE belegd (een soort teflon) die het ”aanbakken” van het weggefreesde materiaal  en stof aan het freeslichaam voorkomt. Gevolg: steeds vrijlopende hardmetaal plaatjes en geen zg. “remeffect” bij het voortbewegen van de frees in het materiaal. Ook vibraties door opgekleefd hars die een ongelijke gewichtsverdeling van de frees veroorzaken wordt hierdoor voorkomen.

Vele frezen uit de ENT cassette hebben een as-hoek. Dit wil zeggen de snijhoek van de frees is niet parallel met de kolf. Met andere woorden: dit geeft een veel groter snijdend effect i.p.v. een wegslaan van het hout. Hierdoor ontstaat een zuiver freesbeeld (houtprofiel).

Er worden op alle frezen in elke cassette slechts 2 verschillende kogellagers gebruikt. Deze kogellagers zijn standaard kwaliteitskogellagers die speciaal voor deze frezen zijn gebouwd zijn.
De kogellagers kunnen, indien nodig apart besteld en vervangen worden. De passende inbus sleutel is hiertoe in de cassette bijgevoegd.

De exclusieve kunststof box bewaart de frezen veilig en wel. De frezen raken elkaar niet en kunnen niet beschadigd worden door intern contact.  Elke frees heeft zijn vaste plaats met een afbeelding van een houtmonster.

7909030
Nieuw
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website beter werkt voor de bezoeker. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze web statistieken.