Noten Amerikaans 175x175x60mm

Noten Amerikaans 175x175x60mm

Noten Amerikaans 175x175x60mm

Niet op voorraad
€ 17,00
Inclusief belasting

 

Noten Amerikaans 175x175x60mm

Botanische naam: Juglans regia L.

Boom:
Hoogte 15-30 m, takvrije stam zelden langer dan 6 m, diameter maximaal 1,5 m  (gemiddeld 0,5-0,9 m). Soms komen aan notenbomen waardevolle wortelknollen voor, waarvan fineer wordt gesneden dat als wortelnoten wordt verhandeld. Naar gelang de kwaliteit en de structuur onderscheidt men vol-wortel, half-wortel en geworteld noten.

Groeigebied:
Europa en Azië

Hout:
De kleur van Europees noten is licht grijsachtig bruin tot warm donkerbruin, al of niet voorzien van een fraaie zwartachtige tekening. Amerikaans noten is warm donkerbruin, de kleurverschillen zijn minder groot dan bij Europees noten. Het spint is witachtig. Tussen spint en kernhout kan vaak een zone overgangshout voorkomen dat lichter is dan het kernhout. De kleur van Europees noten is sterk afhankelijk van de herkomst. Inlands, Duits en Oostenrijks noten is meestal nogal grauw. Frans en Zwitsers noten is mooier terwijl Spaans, Italiaans en ook het noten van de Balkan nog weer fraaier is. Het allermooiste van kleur en structuur zijn Turks, Kaukasisch en Iraans noten. Nogal lijkt veel op Amerikaans noten, maar is in het algemeen wat donkerder, soms met een paarse zweem.

Houtsoort:
loofhout

Nerf:
Fijn tot matig grof.

Draad:
Recht, soms warrig of golvend.

Bewerkbaarheid.
Het hout laat zich zowel met de hand als machinaal goed bewerken.

Toepassingen:
Zeer geschikt voor draaiwerk, snij- of beeldhouwwerk. Ook gebruikt voor o.a. muziekinstrumenten, tekengereedschap, lijstwerk, knoppen enz.

Ook bekend als:
Walnuss (Duitsland), noyer (Frankrijk), walnut (Groot-Brittannië)

De foto’s op de site zijn ter illustratie. Hout is een natuurproduct, kleuren en tekening van het hout kunnen iets afwijken. De aangegeven maten kunnen ± 0.5 cm afwijken.

 

 

NU60175
Nieuw
No reviews

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product added to wishlist
Product added to compare.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website beter werkt voor de bezoeker. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze web statistieken.